Thursday, March 28, 2013

KURMA CHOC MOIST CAKE

STILL CAN MOIST WITHOUT EGGS ;)

NAK RESIPI KE...

SEBIJI KEK 1/2 KG

BAHAN A - DIKISAR
3/4 KURMA BUANG BIJI
AIR UTK KISAR

BAHAN B - DIAYAK
1 1/2 CAWAN TPG GANDUM
3 SUDU BSR SERBUK KOKO
1 SUDU TEH PENAIK
1 SUDU TEH BICARBONATE

BAHAN C - DISATUKAN
3/4 CAWAN SUSU SEGAR
1/2 CAWAN GULA
1/2 CAWAN MINYAK SAYURAN
1 SUDU TEH ESEN VANILLA

CARA
1.PANAS OVEN DAN SATU KESE.
2..MASUK SEMUA BAHAN A B DAN C DLM MANGKUK.
3.KACAU SEBATI PASTIKAN TIDAK BERKETUL.
4. MASUK DALAM LOYANG YG TLH DIGRIS DAN BAKAR
SUHU 160 C DLM 40 MINIT ;)


SELAMAT MENCUBA ;)

No comments: