Monday, December 27, 2010

SAYA MAU CUTI

mgu lps geng2 sume cuti kan,smlm sy sms bos nk cuti hiks...pnt dah kj srg2,boleh, bos bls ok jek hehe yeay.



mkn2 di rmh mommypun dah setel,g beli choc indulgence SR n satay n wat mee kari n pudding etc,lepas gak hajat banjer sume. oh ada kejadian pd mlm game bola sizuka suzuki tu,haih takmo ingat!


hip hip hooray tadi dah book senyap2 trip for bday my dear jan nnt,sume dah confirm hehe dia tatau lgi,biar suprise....tp dlu mcm ada gak ckp2 kt dia,if dia ingatlah,nk dkt2 nnt bru soh amik cuti lama sket,tp plan ttp ke sanalah yeay.

Thursday, December 23, 2010

AYAM PENYET

Dah lama teringin mau ke bangi terjah ayam bakar wong solo ni,craving for ayam penyet for sekian lama lah.akhirnya tq pd my dear yg bawa ke sini n misi2 lain tu :P

Menunya adalah sangaaaaaaaaaaat banyak tp of coz lah mau try ayam penyet dlu, rambang mata tp of coz kami ni tgh berpantang,pantang tgk jek tp orde mcm bese ,kang tak abis membazirrrrrrr oh no no no! so order 2 sets of ayam penyet n jugak soupkan,kering sgt lak kang takleh mkn lak, n air cam bese lah.

environment ok,ramai gak org n this is my set of ayam penyet, ada salad n timun,nasi putih,smbl terung,tempe n tauhu i like this one mosttt n gak ayam penyet...pergh sambal atas ayam amatlah menepati citarasaku hehe podesssss yg amat lah ...pasti akan datang lagi.bangi ni banyak la tempat makan best ek,nasi ulam,kedai sharifah,kedai limau nipis lah,bangi kopitiam,jm beriyani bla bla bla,tak abis gitu...next time mau g plak,nasi ulam,best ulam2 ni n sgah warta gak :)

Thursday, December 16, 2010

hip hip hooorayyyyy...

this whole week bos tadak mai coz blik kg :P

arini mau terjah paksen coz bonuslink day,dah book ngan bff ;)

my dear kata book jom kite ke utara hehe mai ooooo mai nooooo...

tak penah g lagi,tengah sevey n excited. hjg thn nyer coti2 baru jek dah nak wat thn bru nyer coti2 kan

mau melawat kawan2 jugak katenyer di sana...so tunggggggggggggu ;)

Wednesday, December 15, 2010

mau ke sini

tahun baru bakal bermula tak lama lagi kan,apa azam yer..erm ada a  few azam dah tercapai,alhamdulillah.
yang pasti,next year will be a very bz year for me,macam2 mau wat n kena wat gak,insyaallah.
1st things 1st,my dear ajak ke sini,can't wait :)

Thursday, December 9, 2010

mood cuti cuti lagi lah :P

asal ada cuti jek nk cuti,asal ada cuti byk jek nk cuti asal cuti tak banyak tak kira nak cuti gak :P

mood cuti2 lah skang,sbb per ek??? sbb utama sbb my bos not around tu lah pasal :P

bos cuti pjg masa school holiday ni so PA nyer mau cuti jugak :)

erm baru balik dari vaccay mau cuti lagi,hehe erm plan 4 nx yr nyer lah.

mana mau pegi lagi nih yer...ermmmmmmmmm :P

Tuesday, December 7, 2010

jalan2 jammed!

hari yg panas tetiba hujan lebat n jammed! sbb dah booked kami teruskan aja,sambil layan MZ track 3 and all :)

story later2 k :)

Tuesday, November 30, 2010

cuti2 hjg thn

saya dah apply cuti lgiksss :P

aritu cuti 5 hari direct utk raya haji and now cuti lgi masa maal hijrah...

cant wait :P

Monday, November 29, 2010

cendawan di kala hujan



suker makan cendawan ni di kala2 hujan senang gak nk dpt sng gak habisnyer ....
 


setelah dimasak amatlah rangup,sodappppppppppppppp ;)

 

Friday, November 19, 2010

MAKAN2 DI AIDILADHA 1431H

masak2 di kg mmg besh,nak2 guna kayu api,mencabar skill menjaga api tp hv fun doing it.ni masak rendang ayam+puding masakan nogori yg sodappppp ;)

order satay aym n dgg as promised coz mommy fav ni,ha dah tgg tbalik tu heheh ramai peminat ni :P

my puding cendol yg nyaman sejuk ditelan hihi...pun abisss gak

ni another version plak guna acuan,special for my nephew n niece...makn sampai licin tu.

mcm2 ada,mee goreng,satay lemang ns himpit chocs,choc moist cake, kepek mcm2 lah..

pilihlah yg mana 1 pilihan hati pasni diet :P

Thursday, November 18, 2010

lately ni lah..

lately ni bler bloghopping sure terjumpa blog yg cite psl tutorial makeup yg besh2..


adalah sedikit terpengaruh rasanya nak mencuba itu ini


tp takut coz my sensitif skin ni la kan,kang tak pasal2 tumbuh jerawat..







lately gak ada yg tanya den pakai product apa hehe kelakarpun ada..






or it is just bcoz my bff aka my frenz next-door nyer off muka dia ada dot dot dot..




erm entahlah..biarlah kan..janji takmo tegur2 kang ada lak yg tetiba tumbuh..oh no heheh.




lately gak my skin a bit dry lah..coz of acond kot..




regular wash and ikut peraturan..oh ke sbb lately gak rajin mencuci n menjaga muka




dan jugak lately ske makan ulam2an heheh bukan lately tdi dah mkn tahun gak lah hehe..


oh siler jgn tmbuh wahai jerawatssss bendasing heheh.





jangan dikira dan jangan ditegur hehehe :P

Friday, November 12, 2010

plan mau ke sini lagi

plan (mcm2 tul plan hihi)mau vaccay ke sini lagi or tmpt sewaktu dengannya,for next yr lah.g bertapa lgi lah kan,besh.
mau lihat itu ikan2 yg jinak n pantai yg bersih.snokel pun besh kan...sejuk,nyaman f&n sarsi tul :P

 

cuti cuti cuti

i've been struggling working wif 3 big bosses as their PAs on leave n attend courses at langkawi.
phew,speechless,up and down here n there balik rmh mau tdo sajok,tired fizikal n mental.
i cant think n just wanna rest,n think i need a break, a good holiday i must say n a good movie or bowling tu hehehe.
i hope i can reward myself something after this.a handbag,a nice clothes,a vaccay,perfume or something to do wif my baking machine tools ke,macam2 mau ni heheheh...

Saturday, November 6, 2010

RPP PD

we went here for short vaccay,nice place new image ;)

bfast not provided,tried this,guess how much huhu :P

Monday, November 1, 2010

TERIMA KASIH

perkataan yang selalu diucapkannya,

nampak simple

tp i do appreciate it ;)

Saturday, October 30, 2010

vaccay again

nk upload tp slownyer lak tenet ni,sabar jelah..

bestnyer conquer boyan n pool hehe coz tak ramai org..ada ke g holiday tgh2 bulan hehehe..tu yg tak ramai kot..

g pd mestilah mkn ikan bakar kan,sodappppp..

pastu nk men jetski n atv takda plak org eh..

1st time g RPP di PD,murah n berbaloi2 .

if dpt next pics ek,tungguuuuu ;)

Friday, October 29, 2010

HOBEN JANG HOBEN

am going to the game tomorrow, last minute thing n last minute decision...



mau g ke ngak mau, heheh pegi bleh tak g pun ok gaks, janji dpt layan game sama2 ngan my dear.


insyaallah if mlm ni dpt tiket so OFFFFFF to bkt jalil tomorrow,dah janji2 sume.


kena pakai baju KUNING of cozzzz la kan heheh...


my dear tanya mau g ke tak, i said I FOLLOWWWWWWWWW U ;)

Thursday, October 21, 2010

TAZKIRAH - SAKITNYA MATI

Allah merahsiakan saat kematian kita, adalah untuk melihat sejauh mana kita melaksanakan amalan yang telah ditetapkan kepada kita dan sedalam mana pula kita meninggalkan larangannya. Manusia yang hatinya sentiasa ingatkan mati, akan melaksanakan tugas yang telah diamanahkan kepadanya dengan lebih jujur, bersungguh-sungguh dan ikhlas untuk mendapat keredhaan Allah. Manusia begini sentiasa merasai setiap tingkah lakunya diperhatikan oleh Allah SWT. Dan ia juga mengetahui setiap tanggungjawab dan amanah yang dipikul akan ditanya satu persatu oleh Allah di akhirat kelak.






Kesakitan bila nyawa dicabut oleh malaikatul maut tidak dapat dibayangkan sama sekali. Walau bagaimanapun Nabi ada bersabda, maksudnya: "Bahawa Rasulullah mengingatkan tentang mati dan keseksaannya, maka sabda Baginda: Iaitulah sakitnya 300x tetakan pedang." Bayangkanlah jika kita ditetak atau dipukul dengan kayu, rotan mahupun besi bukan banyak, cuma sekali saja, itupun sudah tidak dapat digambarkan kesakitannya. Inikan pula ditetak dengan 300x tetakan.





Bayangkanlah sendiri. Cuba kita tanggalkan pula kuku daripada isinya, pastinya sakit tidak tertahan. Daging disiat-siat dan dilapah hidup-hidup, dahaga yang amat sangat sehingga air lautan di dunia ini tidak mampu menghilangkannya. Semuanya ini cuma secebis dari perbandingan kesakitan maut,malah beribu-ribu kali lebih sakitnya daripada itu. Oleh itu, untuk meringankan keseksaan roh ketika dicabut oleh malaikat maut, maka digariskan beberapa amalan tertentu yang perlu diamalkan. Antaranya:-



Sebelum tidur:

1] Bacalah surah Al-Ikhlas tiga kali

2] Selawat ke atas Nabi

3] Membaca tasbih





Amalan harian:

1] Sentiasa membaca Al-Quran

2] Memelihara solat terutama solat fardu

3] Menghormati (jangan bercakap) waktu azan diperdengarkan

4] Membaca tasbih

5] Membanyakkan sedekah

6] Sentiasa berzikir menyebut Allah





Amalan yang perlu dijauhi:

1] Dusta

2] Khianat

3] Mengadu domba

4] Kencing berdiri





Sabda Rasulullah s.a.w yang bermaksud: "Bersuci kamu sekalian dari buang air kecil kerana sesungguhnya kebanyakkan seksa kubur itu dari sebab buang air kecil."





Pada suatu hari malaikatul maut datang untuk bertemu dengan Nabi Idris as lalu Nabi Idris meminta agar malaikatul maut mencabut nyawanya dan kemudian Allah menghidupkannya kembali. Permintaan ini dilakukan untuk Nabi Idris as mengetahui kesakitan sakaratul maut agar taqwanya lebih mendalam dan teguh lagi. Maka Allah memberikan wahyu kepada malaikatul maut supaya mencabut nyawa nabi Idris dan meninggalkan ketika itu juga. Malaikatul maut menangis dan memohon kepada Allah supaya Dia (Allah) menghidupkan kembali Nabi Idris lalu dimakbulkan Allah.





Setelah di dapati Nabi Idris as sudah hidup kembali, malaikatul maut bertanya: "Ya saudaraku, bagaimana rasanya kesakitan maut?" Jawab Nabi Idris: "Sesungguhnya ibarat terkelupasnya kulit dalam keadaan hidup-hidup, maka rasa sakit menghadapi maut itu lebih dari 1000 kali sakitnya." Kata malaikat maut: "Secara berhati-hati dan tidak kasar yang telah saya lakukan khusus mencabut nyawa engkau itu, belumlah pernah aku lakukan terhadap seseorang pun."





Diriwayatkan lagi bahawa Nabi Isa as telah menghidupkan beberapa orang yang telah mati dengan keizinan Allah. Maka sebahagian orang kafir berkata: "Sesungguhnya engkau telah menghidupkan orang-orang yang telah mati yang masih baru, yang mungkin mereka itu belum benar-benar mati. Maka cuba hidupkan untuk kami orang yang telah mati seperti zaman yang awal dulu." Kata Nabi Isa as: "Cubalah kamu pilihkan?" Mereka berkata:Hidupkanlah untuk kami anak Nabi Nuh as (Sam bin Nuh)."





Maka Nabi Isa as pergi ke kuburnya, lalu mengerjakan solat dua rakaat dan berdoa kepada Allah. Dan Sam bin Nuh dihidupkan kembali, tetapi rambut dan janggutnya sudah beruban. Nabi Isa as hairan kenapa jadi begitu. Berkata Sam bin Nuh: "Saya telah mendengar panggilanmu dan saya mengira hari kiamat telah tiba, maka rambut dan janggut saya berubah menjadi putih seperti ini dari sebab takutnya hari kiamat. Berkata Nabi Isa as: "Sudah berapa tahun kau meninggal dunia?" Kata Sam: "Semenjak 4000 tahun lalu maka belumlah hilang sakit dari sakaratul maut."

Tuesday, October 19, 2010

20.10.2010

cantik kan tarikh arini ;)

erm baru masuk keja so mood adalah kurengg :P

cuti pertengahan bulan, hehe apa kes??? saja lama tak tgk pantai,bercanda2 bersama my dear.sesekali rileks kan minda,tenang rasanya,rasa mau cuti setahun jek hehe.

oh kami g dekat saja, yg penting kerjasama eh salah yg penting kite enjoiceeee tak gitu..

baru elok demam masing2 tu yg g men boyan n swimming pool kami yg punyaaaaaaaaaaaaa :)

2 mgu lepas den demam follow lak my dear demam dah sihat kami g cuti2 heheh..

oh mood lum ada lagi,tgh plan next holiday hihihi...daaaaaaaaaaa.

Wednesday, September 29, 2010

sambutan raya 2010

Alhamdulillah sabtu lepas,dapat posa dengan jayanya...so tggal 3 hari je lagi,mgu ni wat straight terus,senang dah setel....pasni nk start ganti posa ada 6 hari ...insyaallah..my dear last ari jumaat aritu..alhamdulillah dah selesai,lega rasanya sempat wat thun nih.

Jumaat lepas opis kitaorg ada sambutan raya di rasah kemayan golf n country club...kt s2. 1st time g situ,jauh gak.balik ptg tu masak2 utk my dear nk berbuka terus siap2 lepas maghrib kuar..hujan lebat sgt lak mlm tu..ngan nk cari tempat tu lagi...masuk dlm rmh org kayo2 dlu pastu baru sampai la situ..sampai2 jek cari parking ,terus kat entrance jumpa bos yg dah lama tak jumpa coz dia cuti 2 mgu raya...pas borak2tanya itu ini sampai my dearpun dah g cari kambing then g la dari gerai ke gerai....hujan lebat lagi. tp menu macam2 ada, mmg nk mkn satay jek so terus g gerai satay hehe...rendang lemang,mee goreng,ns grg,kueyteow,buah2an,ayam golek,kambing,bbq seafood.ice cream,sumelah...waduhhh tgk jek tak larat...tp seronok sbb jarang dpt jumpa ramai2..kat off msg2 bz kan..setel dept nyer raya which is 1st time join. my dear n me pki pepel sedondon.


Jumaat ni plak office nyer raya,wat kt office gak..so pakat nk ajak mommy n my sis.insyaallah harap tak hujan la coz wat open air.jumaat lepas even hujan tp wat dkt swimming pool ada gak la khemah2 nyer.


Sabtu plak ada kenduri kawen kazen kt sini n pastu g raya kt office my dear,selama ni tak berkesempatan pegi so this year insyaallah.malam nyer plak BFF my dear aka my exschoolmates nk dtg raya rmh.so plan nk wat mee hailam...


Ahad sambutan raya taman...mommy ajak g,tp wat tengahari..oh raya...next year raya maybe sedikit berbeza....byk benda kena wat...hope dpt setel b4 raya...insyaallah.

Tuesday, September 7, 2010

SALAM AIDILFITRI 1431H

Mgu ni g office jalan dah lengang jek,clear sgt2, kuar lmbt sketpun takpe hehhe…as msih gigih bekerja lgi mgu ni, tp tatau npe mood raya lum baper sgt lgi…tgu saat balik kg, pagi raya baru ada mood kot hehe ke sbb dah mudo tuos :P



Duit raya dah tukar cuma lum masuk sampul,kuih raya dah wat,baju raya dah basuh,rumah dah kemas, tinggal nk letak kuih rya dlm bekas jek,tpun esok kot…..kg pun dkt jek kan so lusa tulat leh jek balik tak sampai ½ jam pun hehehe…


Rasa kejap je Ramadhan berlalu,dah nak Syawal.apapun moga kite mendapat manafaat bulan yg mulia ini dan selamat dalam perjalanan pulang ke kg halaman masing – masing.dalam kesempatan ni,sya n family nk mengucapkan






SELAMAT HARI RAYA AIDILFITIRI.MAAF ZAHIR DAN BATIN KEPADA SEMUA ;)

Friday, September 3, 2010

baju raya kami - grey theme 2010

pagi2 g terjah sini dlu bgi mr blacky bersinar 2 ;)
my dear nyer baju melayu....akhirnya dpt gak grey,susah mau cari tau,coz tak sempt tmpah n jrg org pki kot...
baju raya saya,akhirnya dpt gak grey ;)

Wednesday, August 25, 2010

2 mgu lagi je nk raya..

korang pe yg dah siap ek???

erm,as for me this year ,sederhana jek sama gak ngan thun2 seblumnya..

kuih raya wat sendiri..

baju raya lum beli huhu..

duit raya lum tkar

rmh jek yg dah kemas2,cepatnya kejap nk abis ramadhan...

Saturday, August 21, 2010

for AIDILFITRI 2010

HOMEMADE KETUPAT CHOC
RM30 (50 PCS )


ALMOND CHOC (50 PCS ) = RM28


NAK RASA,SILALAH ORDER,
DUA2 NI MMG FAV TIME RAYA,DARI MAKAN2 TERUS ADA SAMBUTAN :)

SO

YUMMMMMMMMMMMMMMMY :)


Wednesday, August 18, 2010

menu buka puasa


Lately nil ah menu buka posa kami, tak sah kalau takde ulam2 esp salad , smbl tmyak,kotam kotam n kotammm hehhe masak lomak cili api or wat sambal kotam,gorengpun sodappppp yoooo ;)

Thursday, August 12, 2010

dua impian utama

alhamdulillah syukran ya allah,kami dah dapat kedua - duanya...but this one,mine is BLACK ;)



Alhamdulillah,lama tak update blog,bz sgt2...n mcm2 kena wat huhu...tp lega sguh n happy sbb dpt apa yg diidamkan.


SELAMAT BERPUASA,BERBUKA N BERSAHUR BUAT SEMUA SAHABATKU ;)

Wednesday, July 21, 2010

misi mencari wedges

bff ajak terjah shoes carnival ni, so mari kite tgk apa yg ado :P

misi mencari sembonia wedges,aritu ada nmpk satu yg cun kt luar surau jj,ala2 ada riben lgi,terpikat,cari punya cari nan adooo....


minat gak yg camni,crocodile wedges,selesa bangat,lembut jek hehehh...


antara yg adooooooo kat jusco nunnnnnnn.........


end up i bought this one from cleef, 50% gitu,sukerrrrrrrrrrrr ;)

misi mencari langsir raya

tiap2 thn mommy musti jahit langsir raya dia sendiri.so tugas memilih diberikan kepada kami 2 badik.my lil sis n me lah...singgah lepas keja,n this year nk english style and red in colour,wah mommy,nk menyambut menantu merah dia nk gitu hihihi...dlm byk2 ni i like the yin n yang aka white n black theme lak,if ada rmh sendiri sure wat dah...insyaallah.

tgk sume pale colours,mana yg ceria2 ni hehehehe..

model tak berbayar,erm not that one lahhhhhhh sis,misi diteruskan lagik ....

Sunday, July 18, 2010

misi terlebih rajin :P

makan mee sup+aym grg+ udg dlu ngan hot milo, ujan2 ni mmg besh :)

my 1st choc cake+cream cheese...still in da fridge...esok baru rasmi hihihi ;)
yummmmmmmmyyyyyyyyyyy ;)

Wednesday, June 23, 2010

apa kat dalam???

oh ni selingan choc langkawi utk diagihkan :P



this is my make up case...ada la a few things dlm tu...



inilah diaaaaaa....
maybelline face powder
elianto candy pink
pink bodyshop blusher
apple blossom n miracle one drop perfume
ZA cleanser foam
strawberry lip ice
balm
all is a must INSIDE lah hihi ;)





good info to share


Let's say it's 6.15pm and you're driving home (alone of course) after an unusually hard day on the job.
You're really tired, and frustrated……
YOU ARE REALLY STRESSED AND UPSET ….
Suddenly you start experiencing severe pain in your chest that starts to radiate out into your arm and up into your jaw.
You are only five miles from the hospital nearest your home.
Unfortunately you don't know if you'll be able to make it that far
WHAT TO DO ???
YOU HAVE BEEN TRAINED IN CPR, BUT THE GUY THAT CONDUCTED THE COURSE DID NOT TELL YOU HOW TO PERFORM IT ON YOURSELF !!!
HOW TO SURVIVE A HEART ATTACK WHEN ALONE?
SINCE MANY PEOPLE ARE ALONE WHEN THEY SUFFER A HEART ATTACK, WITHOUT HELP, THE PERSON WHOSE HEART IS BEATING IMPROPERLY AND WHO BEGINS TO FEEL FAINT, HAS ONLY ABOUT 10 SECONDS LEFT BEFORE LOSING CONSCIOUS
WHAT TO DO ??
ANSWER:
DO NOT PANIC, BUT START COUGHING REPEATEDLY AND VERY VIGOROUSLY.
A DEEP BREATH SHOULD BE TAKEN BEFORE EACH COUGH, THE COUGH MUST BE DEEP AND PROLONGED, AS WHEN PRODUCING SPUTUM FROM DEEP INSIDE THE CHEST.
A BREATH AND A COUGH MUST BE REPEATED ABOUT EVERY TWO SECONDS WITHOUT LET-UP UNTIL HELP ARRIVES, OR UNTIL THE HEART IS FELT TO BE BEATING NORMALLY AGAIN.

DEEP BREATHS GET OXYGEN INTO THE LUNGS AND COUGHING MOVEMENTS SQUEEZE THE HEART AND KEEP THE BLOOD CIRCULATING. THE SQUEEZING PRESSURE ON THE HEART ALSO HELPS IT REGAIN NORMAL RHYTHM. IN THIS WAY, HEART ATTACK VICTIMS CAN GET TO A HOSPITAL

ARTICLE PUBLISHED ON N.ยบ 240 OF JOURNAL OF GENERAL HOSPITAL ROCHESTER
TELL AS MANY OTHER PEOPLE AS POSSIBLE ABOUT THIS.
IT COULD SAVE THEIR LIVES !!! DON'T EVER THINK THAT YOU ARE NOT PRONE TO HEART ATTACK AS YOUR AGE IS LESS THAN 25 OR 30. NOWADAYS DUE TO THE CHANGE IN THE
LIFE STYLE, HEARTATTACK IS FOUND AMONG PEOPLE OF ALL AGE GROUPS.
BE A FRIEND AND PLEASE SEND THIS ARTICLE TO AS MANY FRIENDS AS POSSIBLE.

Wednesday, June 16, 2010

WORLD CUP ..kali ni....


kitaorg penyokong SPAIN aka Sepanyol ygdahkalahmlmtadi.hehe.sbb my dear penyokong tegar si torres yg masuk 2nd half??? sajok...pehtu kalah gak..


oh lega sesi cover mengcover di ofisku suda selesai.now its my time utk coti2 plak..will be on leave tomorrow until monday...nk melepakkan diri bersukaria ngan my dear.byk xtvt tgendala yg mau dibuat dong..neves gak ni,sbb 1st time nk g.


oh rejab ni nk posa gak ,insyaAllah.rugi tak posa ni,merehatkan perut semula sbg persediaan ramadhan nnt...plan july jalan2 wif bff tetap on insyaAllah and ogos dah posa kan.


dah tau dah tema thn nih..which is either silver or brownish.....ermmmmkk peach is nicer too ek...hehhe sempat ke tempah lgi ni..kena kolling...i'm more to peach lak nih....


Saturday, June 5, 2010

makanan kegemaran

kalau dah namo org nogori 9, tak podeh tak sah kan hihi...tp balance la gitu.ado podeh ngan ado tak podeh kan,baru adil ek.

menu sup ikan merah dgn smbl bilis +terung cili api kaw nyer hihihi...all time fav.



my dear banje fish pizza yg lama nk rasa tu n deli wings n prawns,alhamdulillah kenyang.

planning mau rasa fav dish ni, spici olio pasta, plannyer ke MV nnt...

n gak another desserts yg famos amos dkt sweet tu...insyaAllah early july ek..

http://www.domecafe.com.my/food.php





http://www.sweetchatcafe.com.my/






before posa of course lah kan :P

Monday, May 31, 2010

dlm moood....

mau bercuti......... lah :P.
my bos akan cuti pjg 1st wk cuti seklh,so will be a bit boring di situ dan di sini. bos pun dah bagi green lite, u tak penah cuti ms ai cuti kan? wah statement dia hiks...bos cutilah sy jaga ofis,bley ;)
tp kali ni nk amik cuti gak lah,cuti byk tak terusik lagi so bley la cuti,hajatnyer mau berehat2 saja di rmh..
after my dear balik baru leh g cuti2 msia kan...ok sambung cuti lagi di situ.heheh...erm tgh berkira2 mau cuti brpa lama..tapi tak la selama bos cuti...tq bos hehe.

Saturday, May 29, 2010

monthly groceries

oh sini tempat dituju awal2 pagi,dia buka kul 9, dlm 830 am kami dah sampai,dokek je pun dgn rmh..


selalunyer kami mmg kuar awal2 pagi utk g beli brg2 dpur.senang n selesa,parking kosong n tak


ramai orang nak berebut2 time bayar.


kami masih setia bersama giant,senang dkt ngan rmh n parking no problem.


even econsave n k4 lebih dkt ngan rmh,my dear lebih selesa kat sini..

dah biasa ngan dept nyer pun ye gak,sng nk cari barang..hhihi..

Wednesday, May 26, 2010

HEPI ANNIVERSARY TO US ;)

time flies so fast...
no big celebration yet just CANDLELITEDINNER dolu :P
my dear will be away for a week, up up n away so the big celebration aka hmoon will be after that lah ;)
can't wait for that moment...cuti2 msia lagi :)

may our marriage last forever and happily ever after ,AMIN :)

Tuesday, May 18, 2010

utk wanita solehah...bacalah..

sharing is caring rite..so share sama2 ;)
WAHAI ISTERI-ISTERI SOLEHAH..BACALAH.

Ilmu ni berguna utk yg bakal menjadi isteri, mahupun yg sudah menjadi isteri.Wanita yang hebat adalah wanita yang mempunyai semua ciri-ciri yang diidamkan oleh setiap lelaki untuk dijadikan isteri. Mereka bukan hanya diharapkan utk menjadi seorg isteri tapi juga sebagai kawan dan kekasih serta ibu yang solehah untuk anak-anak.Sesungguhnya bagi kejayaan seorang lelaki, berdiri di belakangnya adalah seorang isetri yang hebat dan berjayanya seorang anak, berdiri di belakangnya adalah seorang ibu yang hebat.

Ciri-ciri wanita yang menjadi idaman lelaki ialah:

Mentaati Allah S.W.T dan mengerjakan segala perintah suami selagi tidak melanggar perintah Allah. Bersikap malu terhadap suami.Dengan adanya sikap begini, seorang isteri itu akan sentiasa berusaha untuk kelihatan sempurna bukan hanya di hadapan, bahkan juga ketika dibelakang suami.Berdiam diri ketika suami sedang bercakap, baru bersuara setelah suami selesai berbicara.Bukannya sepatah suami bercakap, 10 patah dijawabnya.kalau pun tak mampu menyelesaikan kekusutan yang dihadapi suami, cukuplah sekadar menjadi pendengar yg setia.Sentiasa bersikap hormat pada suami.

Menghantar suami ke muka pintu ketika suami hendak ke tempat kerja dan menyambutnya di muka pintu ketika suami pulang kerja...nak lagi bagus ..buat suprise dengan menulis satu note ..luahkan perasaan cinta anda padanya kerana ALLAH dan beri kan kata-kata semangat buat suami ...kemudian letak dalam kocek baju dia...Sentiasa bersedia apabila suami memerlukan.Jgn sesekali menunjukkan rasa terpaksa, penat dan sebagainya kerana itu, bagi wanita yg memilih utk bekerja, mereka perlu ikhlas dan bijak membahagikan masa.Ingatlah, apabila ada rasa ikhlas, segalanya akan menjadi ringan dan apabila bijak membahagikan masa segalanya menjadi mudah.

Memahami perubahan sikap suami.Contohnya, ketika suami sedang marah, berduka, kecewa, gembira, cemas dan ketika dia ingin bersendirian...bila suami dah ok ...kita jadilah pengembira hati suami ..beri dia semangat ..belai suami dengan kasih sayang... Sikap semulajadi lelaki, sukar untuk meluahkan apa yang dirasakan, jadi sebagai isteri, jangan mudah terasa akan perubahan tersebut.Satu lagi sikap semulajadi lelaki ialah hanya mampu memberikan tumpuan pada satu perkara dalam satu masa.Jadi, jangan sesekali mengajak suami berbual atau bercerita tentang masalah di tempat kerja ketika dia sedang membuat suatu pekerjaan lain dan sebagainya.Sesungguhnya perbuatan itu bukan saja akan membuatkan anda kecewa kerana tak mendapat perhatiannya, tapi boleh menimbulkan kemarahan suami. ..kalau suami marah cepat-cepat kita mohon maaf ya...Memakai wangi-wangian dan pakaian sentiasa kemas ketika bersama suami.Ingat, ketika diluar rumah, suami sentiasa berhadapan dengan wanita-wanita cantik, harum dan menggoda.Jadi pastikan apabila pulang ke rumah, dia tidak pula berhadapan dengan isteri yg hanya berkain batik dan t-shirt lusuh, muka berminyak dan bau yg kurang menyenangkan...Jaga lah kecantikan mu wahai kawan2 ..jaga dah belai lah segala kesempurnaan yang ALLAH berikan pada mu ..untuk memikat suami mu..jaga penampilan ..jaga wajah dan tubuh ..buat lah perawatan yang sesuai dan makan lah vitamin agar kecantikan yang ada dapat di jaga...selagi tidak salah di sisi agama ..buatlah untuk suami..agar suami lebih bersyukur pada Pemberian ALLAH ini...Amin.

Jaga mulut daripada bau-bau yg kurang menyenangkan.Contohnya, ketika makan petai, jering dan durian.Jika makan bersama suami, buatlah sesuatu selepas itu agar dapat mengatasi bau mulut.Apa lagi bagi mereka yg menghadapi masalah mulut berbau kerana kerosakan gigi.Segera bertindak walaupun baru sekali suami menegur.Sentiasa menjaga kehormatan diri terutama ketika ketiadaan suami.Wanita bekerja contohnya, jagalah tingkah laku...jangan mudah bertepuk tanpa dengan bukan muhrim ..bergurau tanpa batas dengan lelaki bukan muhrim ..Jaga lah batas ..bekerja lah kerana ALLAH...Jujur lah pada amanah ALLAH ni...Bersyukur diatas apa yg disediakan dan diberikan suami.Jangan suka meminta-minta, apa lagi jika ia diluar kemampuan suami. Jangan sesekali membanding-bandingkan kelebihan yg dimiliki oleh orang lain dengan apa yang anda miliki.Dalam apa jua situasi, sentiasa berdiri di belakang suami.Menjadi tongkat ketika suami jatuh dan menjadi pemangkin ketika suami berjaya..menjadi motivator pada suami ..menjadi ustazah pada suami...Tidak keluar rumah kecuali dengan izin suami.Begitu juga bagi wanita yg bekerja. Bekerja bukan alasan untuk mereka bebas ke sana dan ke mari.Sentiasa tersenyum pada suami.Sesungguhnya, senyuman adalah sebesar-besar penawar walau dalam apa juga situasi.Contohnya, ketika hati suami sedang bercelaru, segera menjadi tenang apabila melihat senyuman isteri dan ketika dia sedang marah, segera api kemarahan itu padam hanya dgn senyuman isteri.

Sentiasa menghormati keluarga suami.Menyayangi dan melayan keluarga suami sama seperti keluarganya sendiri.Jangan sesekali membeza-bezakan antara keluarga suami dgn keluarga sendiri. Bahkan sikap meghormati dan berbaik-baik dengan keluarga mentua akan membuatkan kasih sayang suami semakin bertambah. Sabda Rasulullah S.A.W yg bermaksud;“Sebaik-baik kalian adalah orang yg baik terhadap keluarganya, dan saya adalah orang yg paling baik pada keluargaku, tidaklah menghormati pada wanita kecuali org yang mulia dan tidaklah menghinakannya kecuali orang yang tercela.”Renungkan lah wahai teman2 dan wahai isteri-isteri solehah.

Thursday, April 29, 2010

ADUSSS

NOSE BLOCKED..........
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

HEADACHEEE!!!!!!!!

Tuesday, April 27, 2010

short vacation


balik2 jek not feeling well ;(

its a rainbow

pagi2 aritu nk g keja hujan dah reda,sekali tgk ada rainbow,lama tak tgk rainbow,suh my dear stop keta,jap2 mau tgkp pics rainbow :P

rainbow ohhhhhhhhhhh rainbowwwwwwwwwwww ;)



jgn tunjuk itu pelangi,iyer kah??????


Wednesday, April 21, 2010

Peringatan dari PDRM

> >> > *Peringatan dari PDRM* *> >> >
Tips menghalang jenayah seperti yang diberi oleh Polis> > DiRaja Malaysia** .*
> >> > 1. Jangan biarkan anak-anak tidur di ruang tamu seorang> > diri (Mereka mungkin> > menggunakan anak sebagai tebusan).
> >> > 2. Kunci atau sorokkan semua pisau-pisau yang terdapat di> > dapur sebelum> > tidur (Kesemua kes kecurian di dapati pisau hilang dan> > menurut polis mereka> > akan mencari pisau dahulu sebelum mencuri bertujuan untuk> > melindungi diri> > mereka).
> >> > 3. Sekiranya terdengar/terlihat paip air di luar rumah> > terbuka pada tengah> > malam (pukul 12 ke atas), jangan keluar rumah untuk menutup> > paip tersebut> > kerana ini adalah taktik terbaru mereka di mana mereka> > telah menunggu> > diluar pintu rumah untuk masuk (Kes terbaru berlaku di> > Dungun dan PJ).
> >> > 4. Beritahu anak-anak sekiranya hendak ke tandas (jika> > tandas jauh) di waktu> > tengah malam, kejutkan ibubapa untuk bersama mereka.
> >> > 5. Jangan simpan barang-barang kemas di dalam almari baju> > (Cara lama...).
> >> > 6. Bawa alarm kereta bersama semasa tidur, kalau terjaga> > tengah malam, cuba> > "on and off" kan balik untuk menakutkan pencuri (Menandakan> > kita sentiasa> > peka).
> >> > 7.. Tekan butang merah alarm kereta anda jika anda> > mengesyaki pencuri sudah> > masuk ke dalam rumah.
> >> > 8. Sekiranya terlihat orang asing yang mencurigakan di> > kawasan rumah anda,> > sila dapatkan plet no motor/kereta mereka (Selalunya mereka> > ini naik motor> > dan mereka ni biasanya berdua, setiap kali kita lalu depan mereka, mereka akan menundukkan kepala).
> >> > 9. Pesan dengan jiran, sekiranya ada sesiapa yang datang ke> > rumah anda dan> > mengaku saudara anda bertujuan untuk mengambil> > barang-barang, jangan> > benarkan, beri nombor telefon pejabat kepada jiran supaya> > mereka boleh> > memaklumkan pada anda.
> >> > 10. Semasa tidur, pastikan handphone anda berada di sisi> > atau pastikan juga> > Cordless Phone anda berada di sisi anda ataupun sambungkan> > satu extension> > dalam kamar tidur anda. Ini memudahkan anda membuat> > panggilan kecemasan sekiranya anda terasa kehadiran pencuri> > di dalam rumah> > anda.
> >> > 11. Adakan senarai nombor telefon kecemasan 999 seperti> > polis, bomba , 991> > atau sebagainya. Pastikan nombor-nombor ini disimpan dalam> > handphone anda.> > Kalau boleh, hafal nombor tersebut. Ini memudahkan> > anda untuk membuat sebarang panggilan telefon.
> >> > 12. Kalau berkemampuan, pasangkan alat pengesan kecurian di> > rumah atau> > automatik alarm.>
>> > 13. Lampu porch & lampu belakang rumah sebaiknya jenis> > automatik ,ia akan> > menyala bila malam, baik semasa kita ada di rumah atau> > pergi makan angin.
> >> > 14. Kalau perlu mengambil cuti panjang,sentiasa memberitahu> > jiran2 anda> > supaya mereka dapat membantu menyimpan surat dlm mail box.> > Peti surat yg> > penuh membantu pencuri menghidu ketiadaan tuan rumah.
> >> > 15. Kalau kawasan anda kerap berlaku kecurian, buat> > permohonan rasmi dari> > Balai Polis berdekatan supaya ada anggota polis buat> > rondaan yang kerap di> > kawasan anda.
> >> > 16. Kereta PROTON merupakan kenderaan yang paling mudah
> > dicuri. Kalau kereta> > anda baru dibeli, sekurang-kurangnya anda perlu mengunci> > gear & stering> > sebelum tidur (Sebenarnya masih boleh dicuri, tetapi ia> > dapat membantu> > melambatkan pencuri).
> >> > 17. Kalau ada anak-anak perempuan, sebaik-baiknya pintu> > biliknya dikunci> > dari dalam (Sebab ada pencuri yg mengambil kesempatan> > seksual) dan anda> > perlu ada kunci pendua sekiranya berlaku kebakaran.
> >> > 18. Sekurang-kurangnya simpan kayu hoki atau baseball di> > bawah katil anda> > buat mempertahankan diri dari pencuri yang ganas.
> >> > 19. Jangan letak kunci bawah pasu bunga/mail box/alang> > pintu/tepi tingkap> > bila keluar (Pencuri dah lama tau taktik ni...). Lebih> > selamat beri pada> > jiran yang kita kenal rapat.
> >> > 20. Kalau menyewa di rumah baru, pastikan anda menukar> > padlock baru,kerana> > mungkin penyewa terdahulu> > masih mempunyai kunci pendua.
> >> > 21. Kurangkan pendedahan dan pergaulan anda dengan pekerja> > asing.
> >> >> > Sumber: Bukit Aman PDRM> >

Sunday, April 4, 2010

lamanyer tak hapdet

puh..puhhh..bersawang lak rasa blog ni hihii...time is limited,bz di opis n bz di rmh tak sempat2 nk on kat rmh n kt off lagi lah kan huhuhu.ada gudnews gak tp lum utk dishare ahahah statement wat org goram jek kan ihihi..

sbr ye kwn,tak ble nk direveal kan slgi lum confirm tul2 hihi..eh dah confirm ke sebenarnya...hehe sabar jelah ;)

Thursday, March 25, 2010

besday pressie from bffs

one morning my bffs asked to go bfast with them and i asked y but they forced me to go,if not..ehhehhe...ok,ok i followwww :P

rupernyer,mau bagi ini n i loike it so much, so bling bling bangle and earrings too...


tadaaaaaaaaaa.....rasmi suda ;)


Saturday, March 13, 2010

HEPI BESDAY TO ME ;)


Owh terasa modanya mudanya diriku ini ;)


13/3 genap la umur akk brpa thun ek,kira sendirik hihi.


on d day itself my dear brought me for a romantic CLD ,dinner together2.

nk jadi cite,ujan lebat sgt masa tu,ai kan takleh kena ujan panas2 ni so nyer tgu reda cket bru my dear payungkan msuk restoran tu. then we had dinner together.as i dont expect anything from me, wish je ckup dah ( yer ker heheh ) erm yes,his love is enuff for me.then on d way balk dia suh ttup mata,wah cuak den,ingat men2 so pastu tutup tak tutup pastu kena haip hehe..

got a pressie and bday card from him,tq my laling, i loveeeeeeee u so much.

i am happy gurl that nite n forever....and dah redeem gift yesterday.yeay ;)

Thursday, March 11, 2010

bowling sampai muntah :P

we went to alamanda last sunday for my dear's tournament kat sana...what a sunday ;)

men ske2 jek co dia yg wat so join la melepakkan diri di sana...full of activity, a happy sunday :)